info@rellox.hu Tel: +421 949 880 075

Helyszín​

A PURE Resort Seefeld – Mösern projekt Mösern városában terül el, a híres tiroli olimpiai központ – Seefeld in Tirol közelében. Mösern városa Tirol központi részén helyezkedik el, 1 245 m tengerszint feletti magasságban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Inn folyóra. Rengeteg lehetőséget kínál sportolóknak és gyermekes családoknak egyaránt.

A terület számos tevékenységet kínál télen és nyáron egyaránt. Sífutás, focizás, kerékpározás, biatlon, síelés, siklóernyőzés, szánkózás, hegymászás és első osztályú wellness – és vízi világ. Nézzék meg milyen tevékenységek állnak rendelkezésre.

Elhelyezkedés

Az új projektből lélegzetelállító kilátás nyílik a völgyre és az Inn folyóra.

Möserer See

Az üdülőhely közelében a Möserer-tó fekszik, amely Tirol egyik legmelegebb tava, nyáron fürdésre is alkalmas. Egy nyugodt helyen fekszik, 1.295 m tengerszint feletti magasságban. A tó legmélyebb pontja 11 méter, nyáron kellemes 25 fokos. Bár a tó természetvédelmi területen fekszik, mégis engedélyezett a tóban való fürdés. A környező erdőknek köszönhetően ez a hely tényleg a nyugalom oázisa. A tó közelében egy játszótér, valamint a hagyományos tiroli ételeket felszolgáló Möserer Seestube étterem.

Síelés

A síelők szerelmeseire 48 kilométer karbantartott sípálya vár. A legnagyobb síterület – Rosshütte számos sípályái alkalmasak a profi síelők és kezdők számára egyaránt. Kipróbálhatják az esti síelést is. A kezdő és a középhaladó síelők számára a Gschwandtkopf sípálya áll rendelkezésre. A régió a gyermekek számára is számos síelési lehetőséget kínál. A sípályák közelében alpesi kunyhók és éttermek fekszenek, ahol megpihenhet vagy megkóstolhatja a tiroli specialitásokat. A síterületek ingyenes skibusszal is megközelíthetők

Sífutás

Télen Seefeld a sífutók közkedvelt helye, szinte a világ minden tájáról. Kiváló feltételek, összesen 279 km sífutópálya, amelyek 5 központot kötnek. Seefeld városából Mösern-be 3 kilométer hosszú sífutópálya vezet.

Kulináris specialitások

Mösern – Buchen a kulináris specialitások helyszíne, amely a legigényesebb ínyenceket és a hagyományos konyha szerelmeseit is kielégíti. Itt helyezkedik el a híres Interalpen-Hotel Tyrol étterem is, amely a Leading Hotels of the World tagja, valamint a Gault Millau díj birtokosa. Mösern városában további kiváló éttermek találhatók: Alt Mösern, Gasthof zum Neunerwirt, Moserer Seestube.

Béke-harang

Mösern városa a Friedensglocke Mösern legnagyobb szabadon függő alpesi harangjáról is híres, amely az Inn völgy felett helyezkedik el, súlya pedig 10 tonna. A harang minden nap délután öt órakor és különleges alkalmakkor szólal meg. 2,5 méter magas, csodálatos kilátást nyújt a környező hegyekre. Ez a harang tizenegy (osztrák, német, svájci és olasz) terület barátság szimbólumává vált. A haranghoz egy szép túraútvonal vezet.

Természeti csoda

Séta közben egy érdekes természetes jelenség figyelhető meg – periodikus tavak Wildmoossee és Lottensee. Ezt a rendszertelenül előforduló természeti csodát valószínűleg a földalatti karsztrendszer okozza. Tavasszal, amikor elolvad a hó, a felszín alatti víz megemelkedik és elárasztja a réteket, illetve tavakat hoz létre. Ezek a tavak néhány hét múlva eltűnnek. Időnként viszont a tavak egész nyáron megmaradnak, és csak ősszel tűnnek el. A tavak kialakulását nem lehetséges előre megjósolni, mert a pontos okok nem definiálhatók.

Infrastruktúra

Seefeld régiója Magyarországról könnyen megközelíthető. Budapestről az A1 –es autópályán 7 óra alatt közelíthető meg. Mösern és Seefeld rendszeres buszjáratokkal van összekötve. A városban néhány üzlet és étterem is megtalálható. Innsbruck városa 30 kilométer.